BobPáros Róbert, alias Bob (BoB), Bob the Sonicman, Kenobi the Mutant, esetleg egyszerűen Bob a Hering. 1977-es évjárat, s a február 08-as dátummal a második legöregebb a társaságban, ami tulajdonképpen nem is olyan nagy szám, mivel a legöregebb és a legfiatalabb között sincs egészen egy év. Kakasos nyalókát nélkülöző gyermekkort követően az MZK, illetve a TBC alapító tagja, kicsivel később pedig részt vett mind az SHTK, mind pedig a CNÖK létrehozásában (a rövidítések magyarázata megtalálható a [Wanted] menüpont kezdő oldalán). A tehetséges rajzoló kibontakozását nagyban megnehezítették a kissé labilis idegállapotú biológia tanárnő nevelési célzatú szülőbehívásai az iskolába, amiket mindössze néhány, belső szerveket, koponyákat és egy-két vastagon kihúzott "halál" felirat váltott ki belőle hősünk biológia füzetében. Ezeket a megpróbáltatásokat, szükségtelen korlátozásokat a mai napig nem heverte ki, talán ezért nem lesz belőle sohasem Van Gogh. Azért el kell ismernünk, hogy mind anyagi, mind pedig szellemi téren jobb neki így... :)

Különleges képessége, hogy a három éves főiskolai szakot Veszprémben hat év alatt sikerült elvégeznie, egy olyan majdnem el sem hitte főigazgatói engedéllyel (a lustaság nála is visszaköszönt egészen addig, amíg egy nyáron el nem küldte szülőanyja utat festeni, hogy megtanulja, mi az igazi munka, illetőleg a vadász hobbit űző apa sokat sejtetően el nem kezdett beszélni neki a lakásuk falán látható állatbőrök, a vadászpuskája, illetőleg a nem tanulás között fennálló bizonyos jövőbeli összefüggésekről). Habár különböző szentségtelen alkukat kötött már élete során a Kólaistennel, a Pókkirállyal, illetve a Darazsak Urával is, illetőleg egy Piros nevezetű nőlény kedvéért hittanra járt, hogy Mr. Jézus tanításait követve próbáljon meg érvényesülni a társadalomban (kiáltsunk is neki együtt néhány Jézust bíztatásképpen :)). A templomi esküvőt állítólag Piros akarta, mindenki más szerint bénaság - a tudományos köri munka és az istenhit nehezen férnek össze.... Ennél még Habba is sokkal férfibb volt, így egy időben felmerült, hogy Bobot egyszerűen kizárjuk az SHTK Legbelső Kör Legbelső Pontjának tagjai közül, de aztán rendesek voltunk.
Bob nem különösebben kedveli a pókokat, evett már frissen kifogott, kétségbeesetten csapkodó kishalat (szegény Szméagol irigykedve nézte volna, mert neki nem adták oda frisszen ész capkodószan :)),  illetőleg már több ízben nyilvánosan beismerte, hogy ő egy hering. Feltétlenül fontos megemlíteni, hogy több éves gyakorlás után is úgy köp, mint egy lány, továbbá betegesen retteg attól, ha egy szék támlájával feléje néz. Mindenféle tengeri élőlényt megeszik és már régen túllépett azon a korszakán, amikor még olyan szegény volt, hogy a különböző szórakozóhelyeken a pulton felejtett italokat összeöntve ingyen tartotta szinten magát... :)

Időközben a kissé homoerotikus elnevezésű (Nomen est omen?) fia is megszületett, aki majd egyszer talán a Zsombor névre fog hallgatni, de egyelőre inkább őt hallgatja mindenki más, miután leginkább még csak bőgni tud.