HabbaSzabó Zoltán, vagyis Habó Habi, röviden Habba, esetleg Kenny von Habba, más néven a Golgotai. Meg persze Szméagol. 1976-ban, Győrben született augusztus 30-án a Szűz csillagjegyben. Mikor megismertük, már Gyirmóton élt, s bár évek óta készül ő is átköltözni Ménfőcsanakra, ahol igaz emberek élnek, valószínűleg erre sosem fog sor kerülni. Miután Habba kicsit más, mint más (másként más :)), nem vett részt mindenféle klubok alapításában, habár immár hosszú évek óta a SHTK Külső Támogató Körének tagja. Olyan ember ő, aki képes tüzet gyújtani kova és öngyújtó nélkül is, ha nagyon akar. Mivel nem mindig akar nagyon mindent, ezért még nem igazán Isten, inkább csak Mózes (bár ez még vita tárgyát képezi, hiszen emellett folyton megmondja a valót, mint Michael Jackson, illetve a vízen is tud járni, mint Mr. Jézus, bár ezt még csak télvíz idején mutatta meg nagy nyilvánosság előtt).

Mindemellett hivatásos elmélkedő, illetve a csapat önjelölt emberjogi aktivistája (most akkor dögöljön meg? :)), továbbá okleveles folyammérnök (tekintettel Bob majdnem feleségére, Pirosra, ezt inkább most itt nem mesélem el, hogy miért :)), valamint az egyik legnagyobb világutazó, aki a néphit szerint minden héten nyaralni megy az első feleségével, aki a Heni. Nemzetközi berkekben is elismert sörszakértő, aki ha nincs neki, akkor elmegy Bögölyhoz, ide a 28-ba, mert neki van. Vagy ha nincs, hát megszerzi. Aztán majd megtekerjük azt is... És persze hozzá' fő' TV-t! :)

Néha, hogy TaZ-t bosszantsa a narancserőmű projecttel, varázsol narancs a semmiből.

A mondás szerint nincs rosszabb, mint az okos Skodás. Habbának Skodája van... Az évek során annyit viccelődtünk az állítólagos másságával, hogy lassan beérik Makarenkó pszichológiai munkásságának gyümölcse, s már ő maga sem tudja, hogy melyik köztes létben tanyázik éppen. Még jó, hogy van első felesége, aki mutatja neki az utat. :)))

Megrögzött gyirmóti lakosként kissé váratlan volt tőle, hogy ősztől egészen máshol fog lakni. A helyi tehenek rajzása reggelenként és esténként minden bizonnyal rettenetesen fog neki hiányozni, az új otthonukkal szembeni birka- és kecskefarm azonban vélhetőleg mindenért kárpótolni fogja...

Volt idő, mikor majdnem megkerülte a Balatont egy nap alatt, majdnem eljött az egy napos Fertő-kerülésre, és csak kevésen múlott, hogy nem vett részt tavaly a montenegrói hegymászáson, tehát elmondhatjuk, hogy Habba szinte mindenben benne van, olykor még a pácban is, de például ennek köszönhette, hogy szerepelt már a helyi újság címoldalán is (igaz, addigra éppen kimászott a pácléből).

Azon kevesekhez tartozik, akik képesek egy levegővel elböfögni A walesi bárdokat (igaz, a linken található Sinkovits Imre művész úr előadásában ez valamivel élvezetesebb tud lenni, ugyanakkor néhány sör után talán a szerző sem sértődött volna meg a Habba-féle előadásmódon, hiszen legalább kis időre megfeledkezhetett volna bűzlő, gennyedző sipolyáról).

Mostanában Habba a banán alakú Föld kissé barnábbik felén múlatja az időt, ugyanis elment dolgozni Mexikóba. Persze mi jól tudjuk, hogy ott vagy szappanoperahős lesz valaki vagy drogbáró. Esetleg igazságtevő Deszperádó-gitárhíró... :)))